fredag 16 december 2011

16 december som går i tankar till de döda

Äntligen igår fick jag träffa mina vänner i samlad trupp :-)
Så kul att få prata skit och bara vara.

Ikväll kör vi igång med helgspasset. Helgen kommer bara försvinna och måndagen med. Och sen resten av veckan kommer också bara försvinna. Och om en vecka + några timmar sitter jag med damirs familj och börjar min jul :-) Fy fan vad jag längtar ihjäl mig. Känner mig som en liten skit som bara har jul på huvudet!!


Igår kväll kom jag på att imorgon är de min underbara Gimlis dödsdag. Han dog den 17 december, han gick bort en vecka innan jul. Han blev bara 1,5 år. Kan inte beskriva med ord hur mycket jag saknar den lilla katten. Var många många år sen han dog, men jag minns de som om de vore igår. Mamma hämtade mig i Skara efter skolan och berättade att Gimli hade dött. Resan från Skara hem till Istrum kändes så oändligt lång. När jag kom hem låg han på golvet i sin filt, ursch. Den känslan att se sin lilla bebis ligga död är de hemskaste jag har vart med om. Den känslan man känner, hur man dör inuti går inte beskriva med ord. 
Har förlorat katter förr, men då har de försvunnit. Deras "död" blir inte lika verklig då. Men att se sin älskling död är så hemskt. Och de gör lika ont idag som de gjorde då.

Hans död gav mig en jättesöt liten rödtott. Men mina katter tar aldrig varandras plats, de har alltid sin egna lilla speciella plats i hjärtat. 
- Fiduns och Sotis mina första katter som jag inte minns. Det ända jag minns av Sotis är att han blev påkörd och han fick avlivas.
- Pi min första riktiga katt, minns jag sådär. Hon var svart med vita tecken, speciellt humör typisk honkatt. Pi bytte hem efter några år, och kanske blev påkörd??
- Sprite min underbara hankatt. Han var också svart med vita tecken och sen hade han svarta prickar på sin nos. Så underbart snäll och mysig kisse. Lite bögig och lyssnade till namnet Barbie med!!
Han försvann, de var många katter som försvann den vändan. Vi tror att de var en räv som tog katterna. 
- Gimli mitt lilla hjärta. Han var flerfärgad svart, grå/brun, vit och sen hade han en creme färg med. Han hade stora öron och stora gröna ögon. En riktig buse <3 Han fick sen urinförgiftning, en vända hos veterinären och en vecka senare kom han hem. Bättre än någonsin, men en vecka efter de gick han bort :-(
- Troja, min lilla rödtott som nu börjar bli en gammal dam :-) Hon har blivit min äldsta katt hittills <3 Så söt och underbar. Hon bor hemma hos mamma och pappa, och där får hon bo så länge de blir. I många många många mer år hoppas jag <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar