onsdag 21 december 2016

En förlossning

Den 14 december skulle vi in till förlossningen för igångsättning. Kl 9 var vi där och kom in 1,5 timme senare. In på undersökningsrum för att få veta att det inte alls kanske blev idag beroende på mognad.
Läkaren kom efter ytterligare timme och konstatera att de skulle testa en ballong.
Efter många försök gick de tillslut och vi blev inskrivna.

Ballongen gjorde sitt men Henrik låg alldeles för högt upp för att ta vattnet. Så dagen efter skulle vi fortsätta igångsättningen.
Skulle börja på morgonen men pga mkt födslar fick jag vänta. Efter lunch prövades en tablett och de var de enda som hände de dygnet. Han var fortfarande högt uppe och rörlig. Dagen efter skulle nya beslut tas.

Den 16 på morgonen kom en barnmorska in och sa att vi kollar hur han ligger. Hon känner och beslutar där och då att vattnet tas. Värkarna startade fort. Vid 10 trodde ingen att Damir skulle hinna in. Men de gjorde han. Jag startade lustgas och allt gick framåt. Vid 12 fick jag spinalbedövning som hjälpte kanon. För inom 2 timmar skulle han vara ute. När kl närmar sig 15 börjar jag få väldigt väldigt ont igen och ber om epidural. Tog bra och jag fick feber som steg. Frös, sov och huttra under en värmefilt i 1,5 timme.

Vid 18 började vi öka de värkstimulerande för att vid 20 ge upp. Värkarna var för dåliga, jag utmattad och nån infektion. Så kejsarsnitt blev de och de fort. Vet knappt mkt ifrån 18-20 tiden men när man får bort all smärta på OP bordet och man är totalt bedövad är en underbar känsla.
Kejsarsnittet gick smidigt. Henrik var intrasslad i navelsträngen runt hals och kropp. Han mådde annars bra.

Jag fick penicillin och sen var vi snart på BB.
Dagen efter upptäckte dom att Henrik mådde inte så bra. Han hade hög sänka och började få gulsot. Därav fick vi spendera tid på BB och Neo. Jag fick mediciner med så fick inte heller åka hem i början.

Idag kom vi äntligen hem.. men ska in på Julafton för att kolla så hans värden fortsätter ner. Så vi ammar på och ger penicillin.
Nu håller vi tummarna att han får fortsätta att må Bra.

En annan sammanfattning på denna förlossningen är att om jag ska ha mer barn tänker jag inte ens försöka föda naturligt, de blir kejsarsnitt på en gång. Tänker inte ens prova!!


2 kommentarer: